piatok 11. októbra 2013

Ako sa vyhnúť tučným jedlám

Ahojte.
Dnes je to príspevok o tom, ako sa vyhnúť tučným jedlám a všetkému, po čom bez zdravého úsudku túžime. Sama sa poznám, ako túžim po kúsku pizze, dobrom keksíku, perníčku, rohlíčku so salámou a pod.:)
Takže pár zásah, ktoré by mohli fungovať, ak ich máte na zreteli:
1. Zdravá strava a cvičenie idú ruka v ruke. Neexistujú žiadne pilulky, čaje a žiadne skratky. Myslite na to, že všetky oblbováky, ktoré vám majú rýchlo pomôcť k schudnutiu, sú veci, ktoré len chcú samé na sebe zarobiť a vám neprinesú nič iné, len jojo efekt alebo.. nulový efekt :) Za všetkým je poctivá zmena životosprávy a cvičenie...
2. Ak túžite po tučných jedlách, chýbajú vám živiny... Nutričné hodnoty. Základom je pestrá zdravá strava, ktorú naše telo potrebuje (tak nebude túžiť po hlúpostiach a zlých cukroch, tukoch, pizzách a koláčikoch) - jedzte šaláty, ovocie, oriešky, bielkoviny, sacharidy v zdravej forme - čo tak pozrieť po špaldových cestovinách, hovädziom, kvalitnej rybe, skúsiť delenú stravu, pridávať k mäsu viac zeleniny (pomáha lepšie tráviť).. ? Ak cvičíte svoje telo zdravou stravou, naučí sa to. Boli sme stvorení pre to, aby sme jedli zdravé veci a nie to, čo sme vytvorili pečením a éčkami.. Čítajte obsah potravín.
3. Menej krvého cukru: Ak jeme biely chlieb, bielu ryžu - naše telo je plné glukózy, ale telo ju musí spracovať, je to skrytý cukor, tento inzulín pracováva glukozu... (ak tomu správne rozumiem, opravte ma). Telo podlieha kolotoču "málo a veľa" glukózy a ak telu glukóza chýba, pýta si ju.Ak máte málo glukózy, je to únava, nemáte dostatočné vnímanie atď...Treba jesť veci, ktoré neobsahujú veľa skrytého cukru - jablká, ryby, sezamové semiačka, papriky, brokolica, uhorky...Naštudujte si veľa o skrytých cukroch a hladinách glukózy v tele. Špeciálne pozor na tzv. džúsy - ani jeden džús v obchode nie je čistá 100 šťava - vždy je to podiel koncentrátu s pridanými hodnotami. Študujte.
Ak máte málo cukru v krvi, dajte si "snack", jedzte niečo medzi jedlami - desiata, olovrat. Zdravo.
4. Pite veľa vody - budete sa lepšie sa cítiť, vyzerať. Ak ste hladní, majte na mysli, aby ste nemali doma žiaden "fast food" , tučné veci, čokoládky a pod. Máte pocit, že ste stále hladní? Ak sa nudíte, určite sa choďte prejsť, maľujte si nechty, volajte priateľovi, choďte si zacvičiť, určite nesedte pri telke a nenuďte sa, lebo vám to poskytuje priestor na otváranie chladničky a špekulovanie, čo by ste si dali pod zub (zvlášť pri návykoch jesť pri telke, pri počítači a pod.). Organizujte si čas, buďte disciplinované:)
5. Každý chudnutie a cvičenie vníma inak. Pre niekoho jedna vec funguje, pre niekoho nie. Niekto uprednostňuje veľmi veľa cvičenia, niekto radšej detox. Určite neskúšajte diéty. Je dôležité cítiť sa super v koži, ktorú nosíte. Merajte sa samé podľa seba. Neverte reklamám a tomu, čo funguje na iných, na vás nemusí. Neverte knihám o diétach, somarinám typy OMG diet a pod. Ste jedinečné... Nebojte sa svojho nového ja a zaprieť sa do vlastného boja po tom, čo budete mať reálne ciele a reálne túžby. Nastavte si jedálniček a cvičenie podľa seba. Nie som žiadna nutričná poradkyňa, ale odkedy som začala chudnúť, v danej oblasti sa ako tak orientujem a rada vám zodpoviem na vaše otázky.
Kuk moju stránku na FB a teším sa vašej priazni!

Vaša Bel.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára